O mnie

Cześć! 

Nazywam się Bartosz Kasprowicz. Piszę o praktycznym wykorzystaniu roślin w profesjonalnej gastronomii i domowej kuchni. Na blogu dowiesz się jak stworzyć dania, przetwory i swojskie produkty. Poczujesz atmosferę gościnności, tradycji i równowagi.

Jestem wykładowcą akademickim, autorem artykułów i publikacji w czasopiśmie branżowym. [link: https://food-forum.pl/autor/bartosz-kasprowicz]. Mimo, że ukończyłem studia na kierunkach technologia żywności i żywienia człowieka (mgr) oraz gastronomia – sztuka kulinarna (inż.); odwołuję się do kulinarnego doświadczenia. Umiejętności praktyczne zdobywałem w restauracjach 4 i 5 gwiazdkowych hoteli. Obserwowałem świat gastronomii zza luksusowego sopockiego baru. Serwowałem i przygotowywałem dania wśród górskich szczytów małego norweskiego hotelu. Mimo wszystko i tak najbardziej cenię produkty polskiej ziemi.

Kocham atmosferę biesiady, szczególnie jeśli białe obrusy kontrastują z surowym drewnem. Tworzę jedzenie i miejsca, które pozwalają zadbać o zdrowie, pachną tradycją i życzliwością. Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości ugoszczę Cię w moim hotelu, porozmawiamy o życiu, jedzeniu i Twoich pasjach.

Tymczasem zapraszam na mój blog!

Dla biznesu

Jeśli poszukujesz kogoś do współpracy i uważasz, że moglibyśmy sobie pomóc. Potrzebujesz wsparcia w rozwijaniu swojego biznesu związanego z branżą spożywczą, gastronomiczną czy hotelarską napisz krótkiego maila i przedstaw swój pomysł.

Dla Ciebie

Jeśli potrzebujesz porady lub wsparcia w organizacji przyjęcia okolicznościowego, wesela … sprawdź zakładkę catering domowy i dowiedz się więcej.

W czym pomogę ?

Z

Napiszę

Artykuł do czasopisma, książkę lub innego rodzaju tekst branżowy dla Twojej firmy czy wydawnictwa. Specjalizuję się w takich dziedzinach jak hotelarstwo, gastronomia, branża spożywcza, zioła przyprawowe.

Z

Wystąpię

Chętnie wezmę udział w programach telewizyjnych, konferencjach lub akcjach propagujących zdrowe jedzenie, dobrą kuchnię i tradycyjne wartości.

Z

Nauczę

Poprowadzę warsztaty kulinarne, wykłady lub szkolenia. W miłej atmosferze połączymy wiedzę praktyczną i teoretyczną.

Z

Ugotuję

Zorganizuję przyjęcie weselne lub okolicznościowe w wybranej przez Ciebie lokalizacji.

Zadbaj o dobre jedzenie

Wykorzystaj zioła, rośliny i owoce, aby gotować zdrowo. Pamiętaj jednak, aby cieszyć jedzeniem siebie i gości. Rozsądne dobieranie produktów spożywczych wśród współczesnego gąszczu informacji, dodatków, etykiet … przyprawia o ból głowy.

Myślę, że warto cofnąć się do tradycji, natury i starych przepisów. Skorzystać z roślin, które dobrze smakują a jednocześnie poprawiają samopoczucie.

Testuj na sobie produkty i wybieraj takie, które służą Ci najbardziej pod względem smaku i zdrowotności. Staraj się wprowadzić do jadłospisu na stałe.

Korzystaj z odkryć naukowych, ale pamiętaj od czego wszystko się zaczęło…

Kontakt

Jeśli potrzebujesz mojej pomocy lub masz niezwykły pomysł na współpracę – skontaktuj się. Omówimy szczegóły.

Zapisz się na newsletter i uzyskaj dostęp do przedpremierowego artykułu o przyprawach!