Śledź w śmietanie
WIELKANOCNE MENU – kolejny przepis

Składniki
5 filetów śledziowych
½ opakowania śmietany kwaśnej 18%
6 niewielkich ogórków kiszonych
1 cebula lub szczypior
1 jabłko
3 łyżki majonezu
Przyprawy:
sól, pieprz, cukier
sok cytryny lub limonki
Przygotowanie:
Krok 1. Wymoczonego śledzia pokrój na mniejsze kawałki. Posiekaj cebulę lub szczypiorek. Pokrój jabłko w małą kosteczkę lub zetrzyj na tarce. Podobnie postąp z ogórkiem kiszonym.
Krok 2. Wymieszaj wszystkie składniki i dopraw do smaku solą, majonezem i pieprzem.
Cukier dodaj, aby zrównoważyć kwaśny smak ogórków i śledzia.
Krok 3. Przed samym podaniem wmieszaj śmietanę. Jeśli zrobisz to zbyt wcześnie – „podejdzie” wodą.



Więcej przepisów
Stosowanie ziół przez kobiety ciężarne – bezpieczne ziołolecznictwo
Stosowanie ziół przez kobiety ciężarne – bezpieczne ziołolecznictwoZioła przyjmowane regularnie nasycają organizm prozdrowotnymi związkami, które mogą wykazywać silne działanie farmakologiczne.Leki ziołowe postrzegane są przez przyszłe mamy jako potencjalnie...
Detoks wiosenny za pomocą ziół
Detoks wiosenny za pomocą ziółSpring detox with herbsArtykuł dostępny jest także w czasopiśmie specjalistycznym o zdrowym odżywianiu - Food Forum. Abstract Food and environmental pollution pose a threat to our health. Spring is a period of high-value plant-derived...
Miody – przegląd, opis i właściwości
Miody - przegląd, opis i właściwości Artykuł został opublikowany również w czasopiśmie Food Forum. Jednak specjalnie dla Was udostępniam go na blogu. Pobierz pełną wersję artykułu w formacie pdf. Więcej przepisów